ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM

Načelnik Mandić posjetio Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu „Seljo“

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je posjetio Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu „Seljo“ i tom prilikom sa direktorom Dževadom Kordićem potpisao ugovor u vrijednosti od 20.000 KM.

Potpisanim ugovorom AKC „Seljo“ će biti potpomognut u realizaciji svojih programskih aktivnosti i projekata, između ostalog nastavka održavanja ansambala i folklornih sekcija u osnovnim školama „Vladislav Skarić“ i „Alija Nametak“, realizacija sekcija i koncertnih aktivnosti.

 

AKC „Seljo“ će ove godine svečanim koncertom obilježiti i 75. godišnjicu kontinuiranog rada. 

Direktor AKC „Seljo“ zahvalio se načelniku Mandiću na kontinuiranoj podršci koju pruža kulturno-umjetničkim društvima sa područja ove lokalne zajednice

 

AKC „Seljo“ je osnovan 1949. godine kako bi se studentima omogućilo iskazivanje talenata u oblasti kulturnog i umjetničkog amaterizma i do sada se afirmirao vrijednim i nesvakidašnjim umjetničkim rezultatima koji prevazilaze okvire standardnih amaterskih interesiranja i postignuća. Od osnutka pa do danas u „Selji“ je djelovalo više od 25000 članova radeći u raznim ansamblima i sekcijama.

24.07.2024.
BESPLATNI TRENINZI NA OTVORENOM ZA SVE GENERACIJE
Projekat „Fitness ljeto na Betaniji“ okuplja sve više učesnika
24.07.2024.
JAVNA USTANOVA „CENTAR KULTURE I MLADIH“
Promocija knjige „Pisma Snova“ Harisa Dubice
23.07.2024.
UKUPNO IZDVOJENO 55.000 KM
Općina Centar nastavlja pomagati održivi povratak
Više vijesti