UČENICI GENERACIJE

U ''Zetri'' održana manifestacija Dan osnovnih škola Općine Centar

Općina Centar je i ove godine veoma uspješno organizovala tradicionalnu manifestaciju ''Dan osnovnih škola Općine Centar'' koja je održana u večernjim satima 30. maja 2012. godine u Olimpijskoj dvorani ''Zetra'' u prisustvu oko 7.000 učenika, roditelja, nastavnika i brojnih drugih gostiju.

Na manifestaciji su predstavljeni najbolji maturanti – učenici generacije i ponosi škola te prezentirana najuspješnija učenička ostvarenja u protekloj školskoj godini.
Okupljanje maturanata upriličeno je na Trgu oslobođenja ''Alija Izetbegović'' odakle su uz pratnju ''Sarajevo drum Orchestra'' prodefilovali do Zetre - ulicama Ferhadija, Titova i Alipašina. Maturante, koji su bili obučeni u crno i nosili crvene šalove, radosno su pozdravljali naši sugrađani.
Manifestaciju ''Dan osnovnih škola Općine Centar'' u Olimpijskoj dvorani ''Zetra'' otvorio je općinski načelnik Dževad Bećirević, poželjevši maturantima dalje uspješno školovanje. -Od srca vam želim mnogo sreće, zdravlja i uspjeha u svemu onome što vas čeka, a najviše od svega želim da zadržite svoje iskrene osmjehe, svoja čista srca i da zauvijek u sebi sačuvate mrvu djetinjstva. Želim vam da na ovoj životnoj raskrsnici izaberete pravi put, vaš put. I da pažljivo pratite sve znakove kojim je obilježen, jer svi oni imaju svoju svrhu, samo je trebate pronaći– poručio je načelnik Bećirević.
U prepunoj dvorani na ovoj manifestaciji predstavljeni su najbolji svršeni osnovci iz svih 11 škola sa područja općine Centar Centra koji su proglašeni za učenike generacije i ponos škole. Učenici generacije u školskoj 2011/2012. godini su: Ali Dlakić OŠ ''Isak Samokovlija'', Lamija Kurtović OŠ ''Alija Nametak'', Ermin Lazović OŠ ''Silvije Strahimir Kranjčević'', Amer Klinić OŠ ''Hasan Kikić'', Muhamed Iković  OŠ ''Safvet-beg Bašagić'', Faruk Alibašić OŠ ''Hasan Kaimija'', Amila Šehović OŠ ''Nafija Sarajlić'', Berin Đikić OŠ ''Musa Ćazim Ćatić'', Melika Brčkalija OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'', Tijana Siljanović  OŠ Katolički školski centar ''Sveti Josip'' i Sabina Kacila OŠ ''Vladislav Skarić''.
Tokom sadržajnog kulturno-zabavnog programa svaka od 11 osnovnih škola predstavila se nekim od učeničkih scenskih nastupa. Publiku je najviše impresionirala izvedba mlade Emi Trnke iz Osnovne škole Katolički školski centar ''Sveti Josip'' koja je svojom vokalnim nastupom ''We found love'' i očaravajućim plesom digla prisutne u dvorani na noge. Velikim aplauzom nagrađeni su i ostali učesnici programa za njihove vokalne i instrumentalne izvedbe, moderni ples, folklor... Posebnu tačku za one najmlađe izveo je Mirsad Abdagić Kike, a zapažen je bio i nastup mlade grupe ''Sniženo vladanje''.