ZAJEDNIČKI SASATANAK NAČELNIKA DEVET OPĆINA IZ KANTONA SARAJEVO

Bećirević predložen za predsjednika Skupštine Saveza općina i gradova FBiH

U zgradi Općine Novo Sarajevo (Zmaja od Bosne 55) održan je 30. novembra 2012. godine zajednički sastanak načelnika devet općina iz Kantona Sarajevo, na kojem su utvrđeni prijedlozi kandidata sa područja sarajevskog kantona za članove organa i tijela Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine.
Bećirević predložen za predsjednika Skupštine Saveza općina i gradova FBiH

. Sastanku su, osim načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže kao domaćina, prisustvovali načelnici općina: Centar Dževad Bećirević, Novi Grad Semir Efendić, Ilidža Senaid Memić, Vogošća Edin Smajić, Hadžići Hamdo Ejubović, Trnovo Ibro Berilo, predstavnica Općine Stari Grad te zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović.
Za predsjednika Skupštine Saveza predložen je načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, za predsjednika Predsjedništva Skupštine Saveza načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, za člana Predsjedništva Saveza načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, dok je za člana Nadzornog odbora kandidovan načelnik Općine Ilidža Senaid Memić.

Na sastanku su predloženi kandidati sa područja Kantona Sarajevo i za šest stručnih komisija Saveza zaduženih za posebne oblasti iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave. Tako je za člana Komisije za ekonomski razvoj općina i gradova i finansije predložen Dino Kurtović iz Općine Centar; Komisije za izbor i imenovanja Ibro Berilo, načelnik Općine Trnovo; Komisije za razvoj i unapređenje lokalne samouprave Dijana Salihbegović iz Općine Stari Grad; Komisije za imovinska pitanja, prostorno uređenje, stambeno-komunalne djelatnosti i zaštitu životnog okoliša Meliha Avdibegović iz Općine Ilijaš; Komisije za međunarodne veze, saradnju i evropske integracije Dženan Šarkinović iz Općine Novi Grad; Komisije za ustavna i zakonodavna pitanja Vildana Smajović iz Općine Novo Sarajevo.
Prijedlozi kandidata iz svih kantona FBiH za organe i tijela Saveza bit će razmatrani na sjednici Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine koja će biti održana 4. decembra u Sarajevu. Predsjedništvo će na toj sjednici utvrditi prijedloge odluka o izboru organa i tijela Saveza koje će ponuditi na usvajanje Skupštini Saveza planiranoj za početak februara 2013. godine.

 

31.05.2024.
ZA OBNOVU DŽAMIJE I ČESME IZDVOJENO SKORO 100.000 KM
Načelnik Mandić posjetio džamiju Magribija
31.05.2024.
NASTAVAK PROJEKTA POVEĆANJA SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Nova saobraćajna signalizacija u Centru
Više vijesti