PODRŠKA OBRAZOVANJU

Predstave Narodnog pozorišta gledalo 6.000 osnovaca sa Centra

Općina Centar već nekoliko godina izdvaja iz svog budžeta sredstva sarajevskom Narodnom pozorištu kako bi omogućila učenicima osnovnih škola sa svog područja da besplatno posjećuju pozorišne predstave i kako bi ujedno finansijski pomogla rad ove kulturne ustanove.

Zahvaljujući takvoj saradnji, u proteklom periodu predstavama Narodnog pozorišta prisustvovalo je oko  6.000 učenika starijih razreda osnovnih škola sa Centra. Osnovni cilj projekta je ukazati učenicima na vrijednosti koje promovira teatarska umjetnost te sadržajno i kvalitetno ispuniti njihovo slobodno vrijeme, što ostavlja manje prostora za savremene poroke koji svakodnevno prijete mladima. 

U okviru dobre saradnje Službe Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport i Narodnog pozorišta, 1.469 učenika je u novembru i decembru 2012. godine imalo priliku uživati u vrhunskim izvedbama ove pozorišne kuće: ''Kad bi ovo bio film'', ''Ožalošćena porodica'', ''Ženidba'', ''Pepeljuga'' i ''Alma''. Realizacija ovog projekta se nastavlja u februaru naredne godine kada će još oko 200 učenika pogledati predstavu ''Ženidba''.

24.05.2024.
OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA „MLADEN POZAJIĆ“
Općina podržala odlazak učenika na međunarodno muzičko takmičenje
24.05.2024.
PODIJELJENE MEDALJE I PEHARI ZA PRVA TRI OSVOJENA MJESTA
Završen turnir u košarci za osnovce Centra
Više vijesti