Objavljen javni poziv za projekt pomoći žrtvama mina

U ponedjeljak, 8. aprila 2013. godine, na oglasnoj ploči u Općini Centar (Mis Irbina 1), u prostorijama 15 mjesnih zajednica te na web stranici Općine Centar: www.centar.ba/e-uprava/konkursi i oglasi, objavljen je javni poziv za prijavu na projekt ''Socio-ekonomsko osnaživanje žrtava mina i njihovih porodica kroz poslovnu obuku i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje''
Objavljen javni poziv za projekt pomoći žrtvama mina

Pomenuti projekt, koji ima za cilj provođenje poslovne obuke i dodjelu grantova za zapošljavanje namijenjenih žrtvama mina ili članovima njihovih porodica, realizuje nevladina organizacija Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland (ASB) za BiH u saradnji sa njenim projektnim partnerima ''Eco sportska grupa'' i Trening i konsalting organizacija ''Izbor Plus''. Glavni finansijer projekta, čija realizacija slijedi tokom naredne dvije godine, je Evropska unija. Javni poziv je otvoren 30 dana.

 

Općina Centar sudjeluje u ovom projektu na osnovu okvirnog sporazuma kojeg su 3. aprila ove godine potpisali Dževad Bećirević, načelnik Općine i Elmir Bojadžić, direktor organizacije Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland (ASB) za BiH.