Održano općinsko takmičenje osnovaca iz matematike

U prostorijama Osnovne škole ''Hasan Kaimija'' na Soukbunaru (Cicin han 93) održano je 13. aprila 2013. godine takmičenje iz matematike na kojem su učestvovali učenici sedmih, osmih i devetih razreda iz svih 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.
Održano općinsko takmičenje osnovaca iz matematike

Od takmičara iz sedmih razreda, prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji zauzela je Ajla Šehović iz škole "Musa Ćazim Ćatić", drugi je Dorian Mačak iz OŠ "Hasan Kikić'', dok je treće mjesto zauzela Emina Smajlović, učenica škole "Safvet-beg Bašagić''. U ekipnoj konkurenciji najbolji su bili iz škole "Musa Ćazim Ćatić", drugo mjesto pripalo je školi "Safvet-beg Bašagić'', a treće OŠ "Hasan Kikić''.

U pojedinačnoj konkurenciji takmičara – učenika osmih razreda prvo mjesto osvojio je Muamer Parić iz škole "Musa Ćazim Ćatić", drugoplasirani je Irfan Durmić iz OŠ Katoličkog školskog centra, a na trećem mjestu je Isam Vrce iz škole "Alija Nametak''. U ekipnoj konkurenciji najbolji su bili iz škole "Musa Ćazim Ćatić", drugo mjesto pripalo je Osnovnoj školi Katoličkog školskog centra, a treće OŠ ''Isak Samokovlija''.

Među takmičarima koji pohađaju deveti razred prvo mjesto zauzela je Mubina Kamberović iz OŠ drugo mjesto pripalo je Amri Alihodžić iz škole "Hasan Kaimija", a treće Tajri Smajić, učenici škole "Hasan Kikić". U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila škola  "Musa Ćazim Ćatić", drugoplasirana je OŠ ''Hasan Kaimija'', dok je treće mjesto pripalo školi ''Hasan Kikić''.

Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa koji je pripremila škola domaćin takmičenja, predstavnici Općine Centar su najuspješnijim takmičarima uručili novčane nagrade i diplome. Učenici koji su osvojili prvo mjesto nagrađeni su sa 100 KM, za drugo mjesto sa 80 KM, a za treće 70 KM, dok su nastavnici najuspješnijih takmičara nagrađeni sa 50 KM. Pobjednici ovog općinskog takmičenja predstavljat će Općinu Centar na kantonalnom takmičenju.

25.07.2024.
EKIPE CIVILNE ZAŠTITE NA TERENU
Svakodnevna opskrba pitkom vodom naselja Gorica
Više vijesti