U MZ ''Mejtaš-Bjelave'' u toku akcija prikupljanja dječije odjeće i obuće

U Mjesnoj zajednici ''Mejtaš-Bjelave'' u toku je humanitarna akcija prikupljanja odjeće, obuće i igračaka za djecu iz socijalno ugroženih porodica sa tog područja kao i za štićenike Dječijeg doma Bjelave i Dnevnog centra za zbrinjavanje djece zatečene na ulici.
U MZ ''Mejtaš-Bjelave'' u toku akcija prikupljanja dječije odjeće i obuće

Donirane priloge za ovu akciju građani mogu donijeti u prostorije Mjesne zajednice ''Mejtaš-Bjelave'' (Čekaluša 7) svakim radnim danom od 7,30 do 16 sati.

Da naši sugrađani iskazuju humanost i solidarnost pokazuje i primjer jednog od njih koji je darovao pakete medicinske opreme za bolesnike sa urinarnim problemima. Doniranu medicinsku opremu su sekretar MZ ''Mejtaš-Bjelave'' Selma Piljević i predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Rusmir Avdić dostavili 16. aprila u prostorije Crvenog križa općine Centar (Vrazova 10). Tom prilikom je Đemila Ramizi, uposlenica Crvenog križa općine Centar zahvalila na solidarnosti i pomoći koju sugrađani pružaju onima kojima je to potrebno i dodala da će paketi biti uručeni korisnicima kućne njege i socijalno najugroženijim građanima kojima je takva vrsta pomoći neophodna.