Općina Centar donirala 15.000 KM Košarkaškom Savezu BiH

U Općini Centar je 10. maja 2013. godine potpisan protokol između predstavnika Općine i predsjednika Košarkaškog Saveza Bosne i Hercegovine na osnovu kojeg je iz općinskog budžeta dodijeljen grant u iznosu 15.000 KM za organizaciju Evropskog košarkaškog prvenstva za kadete koje će biti održano od 8. do 18. augusta 2013. godine u Sarajevu.
Općina Centar donirala 15.000 KM Košarkaškom Savezu BiH

Protokol su potpisali pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, sport i kulturu Zakira Šero i predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Nikica Petrović.

Prilikom potpisivanja protokola Petrović je izjavio da saradnja između Košarkaškog Saveza Bosne i Hercegovine i Općine Centar postoji već duži vremenski period i doprinosi promociji košarkaškog sporta. -Centar je jedina općina koja već dugi niz godina pomaže našem savezu, a ova finansijska sredstva mnogo nam znače kao i sva prethodna koja su nam dodijeljena. Ova donacija obezbijedit će nam i sudjelovanje na Evropskom košarkaškom prvenstvu u Sloveniji u septembru ove godine, za koje se izborila naša seniorska muška selekcija- kazao nam je predsjednik UO Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.