Općina Centar omogućila djeci besplatne termine za klizanje

Općina Centar je i ove godine iz svog budžeta izdvojila 10.000 KM Kantonalnom javnom preduzeću ''ZOI `84'' Olimpijski centar Sarajevo (sa sjedištem u Ulici branilaca Sarajeva 21) i time omogućila djeci sa svog područja besplatne termine za klizanje na ZETRI.
Općina Centar omogućila djeci besplatne termine za klizanje

Protokol o realizaciji tog granta budžeta Općine Centar potpisali su 16. maja 2013. godine u Općini pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero i v.d. direktora KJP ZOI `84 OCS d.o.o. Mirjana Podrug-Arapović.

-Zahvaljujući Općini Centar djeca su koristila besplatne termine klizanja za vrijeme zimskog raspusta u januaru 2013. godine, i to dva puta sedmično po jedan termin. Mogu sa sigurnošću reći da su to bili najposjećeniji termini klizanja na ledu. Ono što mi možemo obećati je da djeca više neće klizati pod balonom, jer ćemo za 2014. godinu obezbijediti klizalište u Olimpijskoj dvorani i pružiti druge mogućnosti za sportske, zabavne, rekreativne aktivnosti – čime želimo obilježiti 30. godišnjicu XIV Zimskih olimpijskih igara. Nadam se da ćemo i u tome imati pomoć Općine Centar koja pruža veliku podršku sportu u cilju ostvarivanja javnog interesa u toj oblasti i uključivanja što većeg broja sugrađana u sportske i rekreativne aktivnosti- kazala je Mirjana Podrug-Arapović.