Pomoć Općine Centar za opremanje odmarališta na Boračkom jezeru

Predsjednica Udruženja organizacija porodica šehida i poginulih boraca Kantona Sarajevo Bahrija Kituša je u Općini Centar 15. maja 2013. godine potpisala sporazum o realizaciji granta u iznosu od 5.000 KM koji je iz općinskog budžeta dodijeljen tom udruženju.
Pomoć Općine Centar za opremanje odmarališta na Boračkom jezeru

Radi se o donaciji Općine Centar za opremanje obnovljenog odmarališta na Boračkom jezeru.

Prilikom potpisivanja protokola Bahrija Kituša je kazala da će izdvojena sredstva biti iskorištena za uvođenje centralnog grijanja u odmaralištu kojim raspolaže Udruženje porodica šehida i poginulih boraca Kantona Sarajevo. -Ova donacija predstavlja nastavak odlične saradnje koju naše udruženje ima sa Općinom Centar, na čemu smo posebno zahvalni načelniku Dževadu Bećireviću koji se prvi odazvao na molbu za pomoć u obnovi i opremanju odmarališta na Boračkom jezeru. Zvanično otvaranje objekta će biti narednog mjeseca. Njegova namjena je da tamo borave na odmoru članovi porodica šehida i poginulih boraca sa područja sarajevskog  kantona. Projekt uvođenja grijanja, koji košta 35.000 KM, pokrenuli smo kako bi boračke porodice mogle koristiti odmaralište tokom cijele godine- kazala je predsjednica kantonalnog Udruženja organizacija porodica šehida i poginulih boraca.

Potpisivanju protokola je prisustvovao Đulaga Hamza, pomoćnik općinskog načelnika za boračko-invalidsku zaštitu, dok je protokol prethodno potpisao načelnik Općine Centar Dževad Bećirević.

24.05.2024.
OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA „MLADEN POZAJIĆ“
Općina podržala odlazak učenika na međunarodno muzičko takmičenje
24.05.2024.
PODIJELJENE MEDALJE I PEHARI ZA PRVA TRI OSVOJENA MJESTA
Završen turnir u košarci za osnovce Centra
Više vijesti