JAVNI POZIV OTVOREN DO UTROŠKA SREDSTAVA

Olakšan odlazak na ekskurziju djece slabijeg imovinskog stanja

Općina Centar Sarajevo početkom godine raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova ekskurzije djece slabijeg imovnog stanja. Javni poziv je objavljen na web stranici Općine Centar i ostaje otvoren tokom cijele godine, odnosno do utroška finansijskih sredstava za ovu namjenu.
Olakšan odlazak na ekskurziju djece slabijeg imovinskog stanja

Pravo prijavljivanja mogu ostvariti učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola koji redovno pohađaju školu, uz ispunjavanje i ostalih uslova navedenih u javnom pozivu.

Služba za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar Sarajevo uradila je izmjenu Odluke o dodjeli pomenutih sredstava, a što se odnosi na visinu ukupnih primanja domaćinstva. Raniji uslov je bio da ukupna primanja domaćinstva ne prelaze iznos od 1.000 KM, a izmjenom odluke taj iznos je sada 2.000 KM. 

Novina je i da bez obzira na ukupna primanja domaćinstva, pravo na podršku će ostvariti učenici bez oba roditelja, i oni koji žive u porodicama sa troje i više djece.

Sredstva za sufinansiranje troškova ekskurzije dodjeljuju se na osnovu podnesenih zahtjeva i iznose do 200 KM za učenike završnih razreda osnovne škole, odnosno do 400 KM za učenike završnih razreda srednjih škola.

Zahtjev sa dokumentacijom podnosi se Službi za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport – Odsjek za obrazovanje i društvene djelatnosti putem pošte ili na protokol Općine Centar Sarajevo ulica Mis Irbina 1.  

Javni poziv ostaje otvoren do kraja 2023. godine, odnosno do utroška sredstava za ovu namjenu.  

Tekst javnog poziva, kao i potrebni obrasci dostupni su na općinskoj web stranici: https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava   

Za sve dodatne informacije zainteresovana lica mogu pozvati broj telefona 033/562-393.    

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti