PODRŠKA KULTURI

Općina Centar donirala 5.000 KM za ''Sarajevo Sevdah Fest''

U Općini Centar Sarajevo upriličeno je 30. maja 2012. godine potpisivanje protokola o realizaciji granta u iznosu od 5.000 KM koji je iz općinskog budžeta dodijeljen za podršku održavanju drugog po redu ''Sarajevo Sevdah Festa''.
Općina Centar donirala 5.000 KM za ''Sarajevo Sevdah Fest''

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime organizatora ove kulturne manifestacije Vlado Cabrera Topčagić, predsjednik skupštine Udruženje građana ''Sarajevo Sevdah Festival''.
''Sarajevo Sevdah Fest'' će biti održan od 1. do 7. juna 2012. godine na tri različite lokacije. Glavni dio programa bit će predstavljen u Bosanskom kulturnom Centru, popratni program će biti upriličen u Art kući, a muzičke radionice u Pivnici Sarajevo.
 
Sarajevskoj publici će se predstaviti Brankica Vasić Vasilisa, Sevdi Mustafa Band, Sarajevo Jazz Guerilla, Electric Sevdah Group feat. Marija Šestić, Sevdah Takht i Divhana. Inače, Sarajevo sevdah festival njeguje sevdalinku kao tradicionalnu bosanskohercegovačku muzičku formu i kroz Festival i nastup vrhunskih muzičara približava ga mlađim generacijama.
 
Potpisivanju protokola u Općini Centar je prisustvovala i Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport.