Besplatna škola plivanja za više od 100 osnovaca sa Centra

Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju'' organizuje i ove godine besplatnu Ljetnu školu plivanja za učenike od trećeg do šestog razreda iz 11 osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine.
Besplatna škola plivanja za više od 100 osnovaca sa Centra

Općina je za realizaciju ovog projekta izdvojila 8.000 maraka, a mjesto realizacije bit će naknadno utvrđeno nakon provođenja procedure javnih nabavki.

 

Škola plivanja će biti u tri smjene, i to prva smjena od 22. do 26. juna, druga od 29. juna do 3. jula, a treća od 6. do 10. jula. Besplatne časove plivanja će pohađati 105 osnovaca sa područja općine Centar, a uprava njihovih osnovnih škola će izvršiti odabir djece. Zahvaljujući ovom nadasve korisnom projektu učenici će imati priliku da pet dana u sedmici po dva sata pohađaju časove plivanja. Za polaznike ljetne škole plivanja bit će organiziran prevoz.

 

Cilj projekta je da se učenicima omogući da u toku ljetnog raspusta iskoriste slobodno vrijeme za sportske aktivnosti te da, uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja, savladaju i usavrše osnovne elemente plivanja.