Počela škola plivanja za osnovce sa Centra

Prva grupa učenika osnovnih škola sa područja općine Centar je od ponedjeljka, 22. juna 2015. godine krenula u besplatnu ljetnu školu plivanja na Olimpijskom bazenu Otoka. Za ovaj sportski projekt za osnovce Općina Centar je izdvojila 8.000 KM.
Počela škola plivanja za osnovce sa Centra

Školu plivanja vode profesori tjelesnog odgoja Adis Mušanović i Mirza Pašić iz ''Centra za sport i rekreaciju''. U prvoj grupi je 29 učenika trećih i četvrtih razreda iz 11 osnovnih škola sa Centra. -Djeca svaki dan po dva sata borave na bazenu gdje ih učimo osnovama plivanja. Prva smjena završava u petak, 26. juna, druga smjena ima termin od 29. juna do 3. jula, a treća grupa učenika je po rasporedu od 6. do 10. jula. Pošto je veliki broj djece u smjenama, angažovali smo još jednog profesora tjelesnog odgoja sa evidencije Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo– kazao je Mušić.

 

Kako je planirano, 105 djece uzrasta od trećeg do šestog razreda će proći ovu besplatnu školu plivanja koju već tradicionalno Općina Centar organizuje u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju''. Za polaznike ljetne škole plivanja organizovan je prevoz.

 

Cilj projekta je da se učenicima omogući da u toku ljetnog raspusta iskoriste slobodno vrijeme za sportske aktivnosti te da, uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja, savladaju i usavrše osnovne elemente plivanja.