Općinsko takmičenje osnovaca iz matematike

U prostorijama Osnovne škole „Hasan Kikić“ u Sarajevu (Gorica 27), u četvrtak 14. aprila 2016. godine, bit će održano općinsko takmičenje učenika iz matematike.
Općinsko takmičenje osnovaca iz matematike

Takmičit će se učenici sedmih, osmih i devetih razreda iz svih 11 osnovnih škola sa područja općine Centar i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Takmičenje počinje u 8.30, a završava u 13.45 sati, kada će biti proglašeni pobjednici.

 

Predstavnici Općine Centar, koja je i organizator takmičenja, pobjednicima i nastavnicima uručit će diplome i prigodne novčane nagrade.

 

Podsjećamo da su do sada održana općinska takmičenja iz informatike, geografije i fizike. Na takmičenju iz informatike najbolje rezultate ostvarila je ekipa iz škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“. Kada je u pitanju takmičenje iz geografije u ekipnoj konkurenciji najuspješnija je bila škola „Isak Samokovlija“, a u ekipnoj konkurenciji osmih i devetih razreda takmičenja iz fizike prvoplasirana je OŠ „Safvet-beg Bašagić“.

 

Za takmičenje osnovnih škola iz znanja koje za cilj ima podsticanje boljih rezultata rada učenika, iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 25.000 maraka.

 

Također, u budžetu Općine Centar izdvojeno je 40.000 KM za tradicionalno nagrađivanje osnovnih škola za rezultate postignute u tekućoj školskoj godini. Naime, u skladu sa Pravilnikom o vrednovanju i nagrađivanju osnovnih škola općine Centar, vrši se bodovanje rezultata svih 11 škola, a ocjenjuje se učešće učenika u školskim sekcijama i ostvarenim rezultatima na školskim takmičenjima iz 14 oblasti od općinskog do državnog nivoa: fizika, informatika, matematika, geografija, engleski i njemački jezik, kulturno-umjetničko i naučno-tehničko stvaralaštvo, lektira, građansko obrazovanje/demokratija i ljudska prava, prva pomoć i zaštita, upozoravanje na mine, saobraćaj i sportska takmičenja.