Akcija čišćenja nastavljena u MZ „Marijin Dvor“, „Breka“ i „Hrastovi – Mrkovići“

Akcija čišćenja i uređenja Vlade KS „Čist grad je sretan grad“ nastavljena je i danas u mjesnim zajednicama općine Centar.

Stanovnici Mjesne zajednice „Marijin dvor“ zajedno sa članovima grupe nevladinih organizacija „Kuća ljudskih prava“ odlučili su očistiti i revitalizirati dvorište zgrade „Marijin dvor“.

 

-Ovo su lijepe akcije i ovo dvorište je najljepše dvorište u Sarajevu. Mi se godinama trudimo da ovdje napravimo sadržaj i prostor za djecu i građane. Očekujemo da se ovo dvorište sredi. Djeca zbog pandemije moraju izlaziti vani kako bi se socijalizirali i igrali. Mi smo danas krenuli sa čišćenjem i uređivanjem, ima nas dovoljno i trebamo biti uporni i imati volje kako bismo ovo dvorište učinili prekrasnim mjestom za druženje djece, građana, kazao je Zvonimir Bošnjak,  predsjednik savjeta MZ „Marijin dvor“.

 

Selma Hadžihalilović, ispred grupe nevladinih organizacija „Kuća ljudskih prava“ je istakla da je društvena odgovornost poput ove apsolutno neophodna.

 

-Zamislite samo kako je divno ovdje izaći na pauzu, pa pojesti ručak i općenito izaći u zelenilo. Praksa ovakvih akcija je normalna u svijetu i zaista je treba promovirati u BiH. Kao građanki općine Centar, drago mi je što mogu uzeti učešće. Javne površine pripadaju svima, svi trebamo biti odgovorni i truditi se da svi imamo koristi od njih, naglasila je Selma.

 

U petak će akcija biti nastavljena u mjesnim zajednicama Mejtaš-Bjelave, Ciglane i Džidžikovac-Koševo.

 

Akcija se nastavlja i naredne sedmice u ponedjeljak 3. maja u mjesnim zajednicama Skenderija-Podtekija, Trg oslobođenja i Mejtaš-Bjelave.

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti