Svečano otvaranje novoizgrađene Osnovne škole “Šip”

Obavještavamo da će u ponedjeljak, 1. novembra 2021. godine u 11 sati biti upriličeno svečano otvorenje Osnovne škole „Šip“, ulica Branilaca Šipa bb.
Svečano otvaranje novoizgrađene Osnovne škole “Šip”

Osnovna škola "Šip“ je izgrađena kao obrazovna ustanova koja zadovoljava sve savremene pedagoške standarde i normative, u kojoj će učenici sticati kvalitetna znanja i razvijati se u punom potencijalu, u skladu sa svojim individualnim mogućnostima i sposobnostima.

Za roditelje učenika Osnovna škola ,,Šip“ će i u daljem periodu otvoriti vrata škole, kako bi im bile dostavljene sve informacije važne za odgoj i obrazovanje njihove djece.

Iskreno se radujemo da će otvaranje ove škole doprinijeti kvalitetnijem odgoju i obrazovanju učenika u Kantonu Sarajevo, uz trajno opredjeljenje Vlade i Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo da se uslovi u svim školama na području Kantona Sarajevo poboljšaju, te da budu mjesta u kojima će naša djeca imati priliku da steknu znanja s kojima će nastaviti svoje školovanje, te kasnije biti prepoznati na tržištu rada i u društvu uopće.