Savjet MZ „Koševo II“ uručio zahvalnicu predsjedavajućem Općinskog vijeća Centar Sejadu Đozi

Sinoć je u prostorijama Mjesne zajednice „Koševo II“ održana posljednja sjednica ovog sastava Savjeta.

Nakon provedenih izbora za nove članove savjeta mjesnih zajednica u Centru održanim tokom novembra u januaru naredne godine Općinsko vijeće Centar će potvrditi imenovanja novih članova savjeta mjesnih zajednica.

 

Na kraju svog četverogodišnjeg mandata članovi Savjeta su odlučili da uruče zahvalnice najistaknutijim pojedincima i organizacijama za zalaganje i realizaciji projekata na području ove mjesne zajednice. Među dobitnicima priznanja je i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo koji se zahvalio na ovom priznanju. –Drago mi je da sam dobio ovo priznanje od dragih ljudi kojima sam uvijek bio na raspolaganju u rješavanju problema stanovnika ove mjesne zajednice. Jedan do projekata koji je aktuelan i koji će nadam se biti realizovan naredne godine zahvaljujući našoj  saradnji je izgradnja pristupne saobraćajnice za 24 domaćinstva u Ulici Rušida Prgude, gdje je izdata urbanistička dozvola i u toku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Sredstva za realizaciju ovog projekta smo obezbijedili u budžetu Općine Centar za narednu godinu. Budite sigurni da ćete u Općinskom vijeću Centar i načelniku Srđanu Mandiću uvijek imati podršku za projekte koji će unaprijediti standard života stanovnika ove mjesne zajednice, kazao je Đozo.

 

Među projektima koji su realizovani zahvaljujući saradnji mjesnog odbora i izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar spomenuti su izgradnja objekta u kojem je pored MZ „Koševo II“ smješteno i obdanište „Razigrani dani“ te Centar za zdravo starenje, izgradnja nove saobraćajnice kod porodilišta „Zehra Muidović“ na Jezeru, proširenje trolejbuskih stanica u Ulici Patriotske lige te asfaltiranje nekih od glavnih saobraćajnica na ovom području.

 

Zahvalnicu Savjeta Mjesne zajednice „Koševo II“ su također dobili i Štab civilne zaštite MZ „Koševo II“ i Adila Katica. Priznanja je uručio predsjednik Savjeta MZ „Koševo II“ Mujo Mirvić. Sjednici je također prisustvovao i vijećnik Velija Katica.