Sastanak načelnika Mandića sa predstavnicima Savjeta MZ „Breka“

U prostorijama Mjesne zajednice „Breka“ općinski načelnik Srđan Mandić je održao sastanak sa predstavnicima Savjeta ove mjesne zajednice na kojem su također prisustvovali i vijećnici Velija Katica i Đenan Muminović.

Ovom prilikom je razgovarano o aktuelnim projektima poput sanacije stepeništa koja zbog konfiguracije terena predstavljaju važnu komunikaciju na ovom dijelu općine Centar, te o projektima sanacije javne rasvjete.

 

–Sa ovim sistemom direktne komunikacije mislim da ćemo poboljšati međusobnu komunikaciju što će rezultirati boljom i efikasnijom realizacijom projekata koji su od životnog interesa za naše sugrađane. Općinska administracija ima namjeru da uvede novi i efikasniji sistem funkcionisanja mjesne samouprave u Centru, što ćemo morati realizovati u više faza, kazao je načelnik Mandić.

 

Ovom prilikom su predstavnici općinske Službe za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu prisutnima prezentovali podatke o projektima izgradnje infrastrukture na ovom području koji su planirani za finansiranje sredstvima iz ovogodišnjeg budžeta među kojima su: sanacija saobraćajnice i trotoara u Ulici Ahmeda Muradbegovića, sanacija Ulice Hamze Orlovića, kao i platoa u Ulici Safeta Pašalića 44-48, izgradnja novog ciciban igrališta sa modernim mobilijarom u Ulici Ismeta Mujezinovića...

 

Prisutni predstavnici savjeta su kao jedan od prioritetnih projekata naglasili potrebu da za obezbjeđenjem prostora za okupljanja omladine i starijih osoba.

 

Predstavnici Savjeta su ovom prilikom uručili zahvalnice načelniku Mandiću, te vijećnicima Katici i Muminoviću za iznimno dobru saradnju i doprinos.

Zahvalnice su također dobili i predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo i vijećnik Denis Challenger, koji zbog opravdanih razloga nisu mogli prisustvovati sastanku i kojima će zahvalnice biti uručene naknadno.  

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti