Sastanak načelnika Mandića sa predstavnicima Savjeta MZ „Džidžikovac-Koševo I“

U prostorijama Mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“ općinski načelnik Srđan Mandić prisustvovao je sjednici novoformiranog Savjeta ove mjesne zajednice koji je vodila predsjednica Savjeta Maja Anzulović.

Sjednici su prisustvovali pored članova Savjeta i dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Ira Adilagić, vijećnici Alen Girt i Samir Fazlić, te predstavnici Službe za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu Haris Sijarić i Selma Piljević.

 

Predsjednica Anzulović zahvalila se načelniku Mandiću na posjeti te upoznala prisutne sa problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju te ukratko predstavila Program rada Savjeta za ovu godinu.

 

-Iskreno se nadam da ćemo u budućem periodu sarađivati na svim poljima koja se tiču potreba lokalnog stanovništva, poručila je Anzulović.

 

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim projektima koji su obuhvaćeni budžetom za tekuću godinu, ali i o prijedlozima za projekte koje je potrebno realizirati u skladu sa potrebama sugrađana sa ovog mjesnog područja.

 

Načelnik Mandić istakao je opredjeljenje Općine da poboljša međusobnu komunikaciju između službi Općine, savjeta mjesnih zajednica i građana.

 

–Prilikom reorganizacije općinskih službi poseban akcenat je stavljen na Službu za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu kako bi se obezbijedila značajno bolja saradnja i međusobna komunikacija sa građanima putem mjesnih zajednica. U ostvarivanju principa lokalne samouprave, u Općini, kao jedinici lokalne samouprave i nivou vlasti koji je najbliži građanima, značajno mjesto ima mjesna samouprava koja se ostvaruje u mjesnoj zajednici. Uloga mjesnih zajednica u Općini Centar usmjerena je na provođenje aktivnosti, koje imaju za cilj ostvarivanje potreba od neposrednog interesa građana, kazao je Mandić te dodao da će kroz direktnu komunikaciju stvoriti preduslov za bolju i efikasniju realizaciju projekata koji su od životnog interesa za naše sugrađane.

30.04.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR 2.- 9. MAJA
Polaganje cvijeća na mezarju Kovači i spomen obilježja 2. maja
30.04.2024.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Završen 27. festival komedije „Smijeh je lijek“
Više vijesti