Sastanak načelnika Mandića sa predstavnicima Savjeta MZ „Šip“

U prostorijama Mjesne zajednice „Šip“ općinski načelnik Srđan Mandić prisustvovao je sjednici Savjeta ove mjesne zajednice koji je vodio predsjednik Savjeta Nedžad Sućeska.

Sjednici su prisustvovali pored članova Savjeta i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Benjamin Isović, vijećnici Alen Girt, Samir Fazlić, Belma Kapo te predstavnica Službe za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu Selma Piljević.

Načelnik Mandić prilikom obraćanja članovima Savjeta iskazao je opredjeljenje Općine da osluškuje potrebe građana te da u mjeri u kojoj je to moguće ispuni njihove zahtjeve.

- Cilj općinske administracije u narednom periodu će biti uspostavljanje bolje saradnje i međusobne komunikacije sa građanima putem mjesnih zajednica. Dobra međusobna komunikacija, pa tako i ova moja posjeta, će uvijek rezultirati boljom i efikasnijom realizacijom projekata koji su od životnog interesa za naše sugrađane. Nastojat ćemo da pratimo i realizujemo sve infrastrukturne projekte u skladu sa nadležnostima koje ima lokalna zajednica, poručio je Mandić.

Predsjednik Sućeska zahvalio se načelniku Mandiću na posjeti te upoznao prisutne sa problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju.

 

-Šip je Mjesna zajednica koja je veliki broj problema riješila, ali ima još nekih zahtjeva naših sugrađana koje je potrebno ispuniti u narednom periodu. Neki od njih su asfaltiranje krakova ulica, rekonstrukcija dijelova vodovodne mreže, izgradnja dječijeg igrališta i vjerujem da bismo to kroz par godina mogli uspješno realizirati, istakao je Sućeska.

 

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim projektima koji su obuhvaćeni budžetom za tekuću godinu, ali i o prijedlozima za projekte koje je potrebno realizirati u skladu sa potrebama sugrađana sa ovog mjesnog područja.

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti