Načelnik Mandić razgovarao sa članovima Savjeta Mjesne zajednice „Mejtaš-Bjelave“

Članovi Savjeta Mjesne zajednice „Mejtaš-Bjelave“ su na jučerašnjem sastanku načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću prezentovali listu najprioritetnijih projekata značajnih za unapređenje standarda života njihovih sugrađana.

U vrhu prioriteta za rješavanje se nalazi uklanjanje ruševnih objekata koji su u velikom broju prisutni na ovom mjesnom području. Također je načelniku Mandiću potencirano pitanje izgradnje dječijeg igrališta, trajno rješenje smještaja objekta Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“, uspostavljanje efikasnog sistema postavljanja niša za kontejnere i obnova stepeništa. Na sjednici, koju je vodio zamjenik predsjedavajuće Emir Sladić, traženo je povećanje broja vatrogasaca u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu  „Bjelave“.

 

– Sa izborom novih članova savjeta mjesnih zajednica u Centru te usvajanjem budžeta kao i organizacionom promjenama u samom ustroju općinskih službi želimo poboljšati međusobnu i komunikaciju sa javnim preduzećima. Novim sistemom ćemo, uvjeren sam, povećati značaj mjesnih zajednica. Vi kao članovi savjeta ove mjesne zajednice ćete moći pratiti realizaciju svih projekata na ovom mjesnom području, objasnio je načelnik Mandić.

 

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar na ovom području će biti realizovano nekoliko značajnih projekata: sanacija vodovodne i kanalizacione mreže sa rekonstrukcijom saobraćajnice i trotoara u Ulici Ludviga Kube, sanacija pristupne staze u Ulici Tina Ujevića 5, rekonstrukcija stepeništa u Ulici Ludviga Kube od broja 1-18, sanacija stepeništa u Ulici Buka broj 10, sanacija rukohvata u ulici Buka, izgradnja trotoara u Ulici Sepetarevac preko puta brojeva 16-36, kao i rekonstrukcija i sanacija trotoara i Ulice Hadži-Sulejmanova.

 

Sjednici su također prisustvovali dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Ira Adilagić, te vijećnici Alen Girt, Samir Fazlić, Aida Koluder-Agić, kao i predstavnici Službe za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu Haris Sijarić i Selma Piljević.

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti