Načelnik Mandić prisustvovao sastanku Savjeta Mjesne zajednice „Koševo II“

U prostorijama Mjesne zajednice „Koševo II“ načelnik Općine Centar Srđan Mandić prisustvovao je sjednici Savjeta ove mjesne zajednice koju je vodio predsjednik Savjeta Dino Kapo.

Sjednici su prisustvovali pored članova Savjeta i vijećnici Samir Fazlić, Aida Koluder-Agić i Velija Katica, te sekretar Mjesne zajednice Amra Vlahovljak.

 

Predsjednik Kapo zahvalio se načelniku Mandiću na posjeti te ukratko prezentirao rad novoformiranog Savjeta.

 

-Iskreno se nadam da ćemo u budućem periodu sarađivati na svim poljima koja se tiču potreba lokalnog stanovništva, poručio je Kapo.

 

Načelnik Mandić upoznao je članove Savjeta sa projektima koje je Općina realizirala u proteklom periodu, te najavio projekte čija je realizacija u planu.

 

- Nekoliko ulica na području Mjesne zajednice „Koševo II“ osvijetljeno je novom LED rasvjetom, a projekat izgradnje, rekonstrukcije i sanacije javne rasvjete će biti nastavljen i u narednom periodu. Intenzivno se radi na pripremama za realizaciju projekta proširenja Ullice Nahorevska, kao i projekta izgradnje pristupne saobraćajnice za ulice Rušida Prgude i Hamida Beširevića. Također, ugovoreno je postavljanje rukohvatne ograde uz saobraćajnicu duž Ulice Patriotske lige, pojasnio je načelnik Mandić, te istakao opredjeljenje Općine da poboljša međusobnu komunikaciju između službi Općine, savjeta mjesnih zajednica i građana.

 

Pored navedenog predsjednik Kapo upoznao je prisutne i sa ostalim zahtjevima stanovnika ovog mjesnog područja i to: rješavanje problema parkiranja, legalizacije objekta džamije, kao i rekonstrukcija trolejbuske okretaljke kako bi se izbjeglo stvaranje  velikih gužvi.