JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BIH

Poziv stanovnicima mjesnih zajednica da prisustvuju forumu građana

Općina Centar Sarajevo učestvuje u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ kojeg finansiraju vlade Švicarske i Švedske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).
Poziv stanovnicima mjesnih zajednica da prisustvuju forumu građana

Mjesne zajednice kroz ovaj projekat trebaju razviti i realizovati nove vizije djelovanja, koje će omogućiti osnaživanje i inkluziju žena, mladih i ostalih marginalizovanih grupa u ekonomske, društvene i političke sfere.

Imajući u vidu pažnju koja se posvećuje mjesnoj zajednici po pitanju rodne ravnopravnosti kao i učešću mariginalizovanih skupina u radu lokalnih zajednica, neophodno je učiniti dodatni napor kako bi se obezbijedile povratne informacije od ovih kategorija stanovništva.

U skladu sa navedenim u prostorijama mjesnih zajednica bit će organizovani forumi građana u cilju zajedničkog definiranja potreba i prioriteta mjesnih zajednica i to:

MZ „Bardakčije“, 27. (petak) 05. 2022.godine u 18 sati u službenim prostorijama mjesne zajednice ulica Zaima Šarca 14D.

MZ „Nahorevo“,  30. (ponedeljak) 05. 2022. godine u 18 sati u službenim prostorijama mjesne zajednice ulica Nahorevo bb.

MZ „Crni vrh – Gorica“, 31. (utorak) 05. 2022. godine u 18 sati u službenim prostorijama mjesne zajednice ulica Avde Jabučice 52.

MZ „Marijin dvor“, 2. (četvrtak) 06. 2022.godine u 18 sati u službenim prostorijama mjesne zajednice ulica Dolina broj 7.

 

Pozivamo građanke i građani da se odazovu  i prisustvuju forumu.

14.05.2024.
„NEPOVRATNA DIGITALIZACIJA DRUŠTVA – TEHNOKULTURA“
Općina Centar podržala održavanje međunarodne konferencije
14.05.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Nabavka ruksaka i školskog pribora za prvačiće sa Centra
Više vijesti