ZA ČISTIJI CENTAR

Četvrti dan velike akcije čišćenja na području općine Centar

Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Centar, koja je započela u ponedjeljak u parku Hastahana (Park prof. dr. Nijaz Duraković), ušla je u četvrti dan realizacije.

Od ranih jutarnjih sati ekipe kantonalnih komunalnih preduzeća, Civilne zaštite Općine Centar, DVD Bjelave i mjesnih štabova civilne zaštite su nastavili akciju na području nekoliko mjesnih zajednica u Centru među kojima su: „Mejtaš-Bjelave“, „Ciglane“ i „Trg Oslobođenja-Centar“. „Koševsko brdo“...

Ekipe uključene u ovu akciju, kojom su obuhvaćene lokacije koje nisu u programu redovnog održavanja, rade na čišćenju i uklanjanju krutog otpada, orezivanju divlje šikare i samoniklog bilja, pranju saobraćajnica... Lokacije za čišćenje odabrane su na prijedlog sekretara mjesnih zajednica koji su delegirali krizna područja. Posebna pažnja bit će usmjerena na uklanjanje divljih deponija.

 

Organizator akcije je Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo uz podršku Općine Centar.

 

Za sve učesnike, Općina Centar osigurala je hranu i piće tokom trajanja akcije.

 

Sugrađani također se mogu priključiti ovoj velikoj akciji čišćenja Centra kako bi dali doprinos da životni ambijent bude ljepši i uredniji.

 

 U prethodnom periodu ova akcija, koja u Centru će trajati još sutra, je provedena na području općina Stari Grad, Ilidža i Vogošća.

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti