Završena sanacija stepeništa i staza u Velikom parku

Radnici građevinske firme „Sela“ okončali su radove na sanaciji stepeništa i staza u Velikom parku.

Projekat je u cjelosti finansirala Općina Centar na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju staza, stepeništa i ograda na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Srđan Mandić i direktor građevinske firme „Sela“ Emir Tutić.

 

 

Podsjećamo, Općina Centar finansirala je projekat sanacije klizišta i rekonstrukciju stepeništa u Velikom parku 2015. godine. Usljed loših vremenskih uslova tokom proteklih godina stepenište je pretrpjelo značajna oštećenja koja je bilo potrebno sanirati budući da pomenuti lokalitet svakodnevno posjećuje veliki broj naših sugrađana.

 

Veliki park kao najstariji park u gradu raspolaže sa značajnim kulturno-historijskim vrijednostima. Značajan je spomenik visoke starosne, dokumentarne, kulturno-historijske, umjetničke, kao i pejzažno-ambijentalne i estetske vrijednosti.

 

Rebalansom budžeta Općine Centar za ovu godinu za projekte izgradnje i sanacije stepeništa, šetnica, platoa, pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.939.000 KM.