NA ADRESU OPĆINE STIGLA ZAHVALNICA STANARA

Sanirano stepenište i pristupna staza u Ulici Himze Polovine

Završena je realizacija još jednog projekta na području općine Centar u okviru investiciono-tehničkog održavanja komunalne infrastrukture.

 

Riječ je projektu sanacije pristupne staze i stepeništa u Ulici Himze Polovine od broja 18 do broja 20, koji je planiran budžetom za ovu godinu na osnovu prijedloga i zahtjeva građana za poboljšanje infrastrukture unutar njihovih naselja.

 

Nakon okončanja sanacije pristupne staze i stepeništa na adresu Općine Centar stigla je i zahvalnica zadovoljnih građana.

 

-Rekonstrukcija stepeništa, kao i platoa uspješno je završena. Ovom prilikom želim da se zahvalim načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću, kao i drugim djelatnicima Općine Centar koji su svojim angažmanom doprinijeli realizaciji naših višegodišnjih molbi za popravak stepeništa u Ulici Himze Polovine od broja 18 do broja 20, napisao je stanovnik navedene ulice Dalid Klemenčić kojeg smo zatekli i na licu mjesta.

 

-Dozvolite da ovom prilikom pohvalim i izvođača radova, građevinsku firmu „Sela“ čiji radnici su profesionalnim angažmanom radove izvršili u kratkom vremenskom roku, kazao je Klemenčić.

 

Projekat je u cjelosti finansirala Općina Centar u iznosu od 24.000 KM. Tokom izvođenja radova prvo su uklonjene betonske ploče (275 metara kvadratnih), sa starom podlogom umjesto koje je postavljena nova. Nakon toga pristupilo se betoniranju novih staza i stepeništa te postavljenu novih kulir ploče, što predstavlja najadekvatnije rješenje za naše vremenske prilike. Izgrađena je i nova pješačka ograda, nakon čega je izvršeno čišćenje i gletovanje betonskih zidova, kao i fugovanje kamenog zida.

 

Realizacija navedenog projekta je u skladu sa ugovorom o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju pješačkih staza, stepeništa i ograda na području općine Centar kojeg su potpisali općinski načelnik Srđan Mandić i direktor firme „Sela“ Emir Tutić.

 

Općina Centar kroz realizaciju projekata sanacije i rekonstrukcije stepeništa i pristupnih staza stanovnicima centralne gradske općine nastoji olakšati pristup domovima.

 

Rebalansom budžeta Općine Centar za ovu godinu za projekte izgradnje i sanacije stepeništa, šetnica, platoa, pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.939.000 KM.

 

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti