PROJEKAT SANACIJE STEPENIŠTA U CENTRU

Završeni radovi na sanaciji pristupne staze i stepeništa u Ulici Buka

U okviru projekta investiciono-tehničkog održavanja stepeništa i pješačkih staza okončani su radovi na sanaciji pristupne staze i stepeništa između stambenih objekata u Ulici Buka broj 1 i 3.

Finansijer projekta je Općina Centar u čijem ovogodišnjem budžetu je za ovu namjenu izdvojen iznos od 32.550 KM. Projekat je realizovan na osnovu prijedloga i zahtjeva građana koji su u više navrata isticali probleme zbog lošeg stanja stepeništa i pristupnih staza.

Nakon uklanjanja dotrajale infrastrukture izgrađeni su novi armirano-betonsko stepenište i pješačka staza.  U završnoj fazi radova popločani su kulir pločama što se pokazalo kao najadekvatniji materijal  u našim vremenskim prilikama. Također je urađena i sanacija rukohvatne ograde za olakšan pristup stambenim objektima kolektivnog stanovanja posebno starijim osobama tokom zimskih mjeseci, te je izgrađen betonski rigol duž pješačke staze za adekvatnu odvodnju površinskih voda. Također se vodilo računa i o pristupu osoba u invalidskim kolicima stoga je urađena i posebna pristupna rampa pored stepeništa.  

Rebalansom budžeta Općine Centar za ovu godinu za projekte izgradnje i sanacije stepeništa, šetnica, platoa, pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.939.000 KM, pa su tako tokom ove građevinske sezone okončani projekti izgradnje i sanacije stepeništa i pješačkih staza te rukohvatnih zaštitnih ograda u ulicama Višnjik, Zaima Šarca, Stjepana Tomića, Himze Polovine, Muhameda Hadžijahića, Bolnička, Obala Maka Dizdara, Branilaca Sarajeva, u Velikom parku...dok je u toku realizacija projekata u ulicama Borak, Ludviga Kube, Jukićeva, stepenište između Alipašine i Tepebašine ulice...

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti