MJESNA ZAJEDNICA „KOŠEVO II“

Novo stepenište i pristupna pješačka staza u Ulici Marcela Šnajdera

Radovi na sanaciji stepeništa i pristupne pješačke staze u Ulici Marcela Šnajdera između brojeva 1 i 3, koji su započeli sredinom augusta, okončani su ove sedmice.

Finansijer projekta je Općina Centar u čijem budžetu je za ovu namjenu obezbijeđen iznos od 16.564 KM.

 

Radnici građevinske firme „Sela“, koja je nakon provedene procedure javnih nabavki odabrana kao najpovoljniji ponuđač, su na početku radova prvobitno uklonili oštećenu betonsku konstrukciju starog stepeništa, te pješačke pristupne staze koja povezuje ulaze u dva objekta kolektivnog stanovanja. Nakon toga je uslijedilo postavljanje podloge kao osnove za izgradnju novog armirano-betonskog stepeništa i staze, koje je u završnoj fazi radova popločano sa kulir pločama.

 

Za adekvatnu odvodnju površinskih voda izgrađen je betonski rigol. Na kraju realizacije ovog projekta preostala je ugradnja rukohvatne zaštitne ograde dužine 20 metara. Kako su stanari ovih stambenih objekata kazali zadovoljni su urađenim poslom koji je obavila pomenuta građevinska firma.

Projekat je realizovan na osnovu ugovora za izvođenje radova na investiciono-tehničkom održavanju staza, stepeništa i ograda na području općine Centar kojeg su potpisali načelnik Srđan Mandić i direktor firme „Sela“ Emir Tutić. Osim navedenog projekta ovim ugovorom, čija vrijednost iznosi 347.240 KM, je obuhvaćen još 21 projekat sanacije stepeništa i pješačkih staza u Centru.