Otvorene prostorije nove Mjesne zajednice „Betanija“

Predstavnici Općine Centar, na čelu sa načelnikom Srđanom Mandićem otvorili su prostorije nove Mjesne zajednice „Betanija“ u Ulici Armije RBiH broj 16 na Kromolju, na čije otvaranje su stanovnici ovog naselja dugo čekali.

-Mi smo u organizacionom smislu formirali Službu za lokalno-ekonomski razvoj i lokalnu samoupravu i to se pokazuje kao dobar potez. Projekat ovjere dokumenata u prostorijama mjesnih zajednica će se u narednom periodu širiti i na ostale mjesne zajednice, a siguran sam da će se u skorije vrijeme početi implementirati i u ovoj mjesnoj zajednici. Mjesna zajednica je prva adresa na koju se građani obraćaju i nama je stalo da osluškujemo potrebe i zahtjeve građana i to je jedan od osnovnih razloga zbog kojeg intenzivno radimo na jačanju kapaciteta mjesnih zajednica. Drago mi je da konačno ova mjesna zajednica ima svoje prostorije. Cilj je da se u lokalnim mjesnim zajednicama ljudi okupljaju, diskutuju i da to bude mjesto susreta naših građana. To nam je cilj i to ćemo sigurno i ostvariti, poručio je načelnik Mandić.

 

-Otvaranje novih prostorija višestruka je korist stanovnicima Betanije. Sada će imati bolji pristup informacijama i aktivnostima koje provodi Općina Centar i mjesna zajednica. Privremeno će ova mjesna zajednica biti otvorena pola radnog vremena, dok uskoro trajno ne riješimo ovo pitanje, objasnila je Selma Piljević, šefica Odsjeka za mjesnu samoupravu Općine Centar.

 

Predsjednik savjeta Mjesne zajednice „Betanija“ Adel Muratović zahvalio se predstavnicima izvršne i predstavničke vlasti Općine Centar što su imali sluha za dugogodišnji zahtjev građana.

 

Radno vrijeme Mjesne zajednice „Betanija“ je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 12 do 16 sati, dok je utorkom i četvrtkom radno vrijeme od 7 i 30 do 11 i 30 sati.

 

Otvorenju novih prostorija mjesne zajednice prisustvovali su i vijećnici Velija Katica, Hidajet Porić, Đenan Mulić i Samir Fazlić.