OKTOBAR – MJESEC KNJIGE

Društveni centar bogatiji za 200 novih naslova knjiga

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i vijećnik Općinskog vijeća Samir Fazlić predali su jučer 200 naslova novih knjiga za potrebe Društvenog centra smještenog u Ulici Muhameda Kantardžića 3.
Društveni centar bogatiji za 200 novih naslova knjiga

 

–Ideja osnivanja, odnosno otvaranja ovog centra je da on postane mjesto okupljanja građana. Siguran sam da će ove knjige obradovati ljubitelje čitanja, poručio je Mandić.

 

Kako se oktobar obilježava kao mjesec knjige vijećnik Fazlić je uz podršku prijatelja prikupio raznovrsne naslove kako bi posjetioci ovog Centra imali priliku pročitati dobro štivo.

 

–Jedan dio knjiga je donirao Mladen Jeličić Troko. Osim ovih naslova također je Troko donirao kolekciju knjiga iz kulinarstva Centru za zdravo starenje „Razigrani dani“ za potrebe njihove kulinarske sekcije. Nadam se da ćemo i u skorijem vremenskom periodu uspjeti organizovati još neke akcije prikupljanja knjiga za naše biblioteke ili druge centre kako bi promovisali kulturu čitanja, objasnio je Fazlić.

 

Pomenuta komisija Općinskog vijeća Centar je u saradnji sa Službom za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu Općine Centar tokom proteklog perioda također organizovala akciju dobrovoljnog prikupljanja knjiga za potrebe Društvenog centra koji je otvoren početkom septembra ove godine u okviru druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ kojeg finansira Vlada Švicarske i Švedska, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

 

Društveni centar je na usluzi svim građanima, mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama, kao i ostalim neformalnim grupama, organizacijama i institucijama sa područja općine Centar koji doprinose razvoju Općine i promociji ciljeva održivog razvoja.

 

-U narednom periodu planiramo koristiti prostorije ovog Društvenog centra za potrebe nevladinih organizacija i škola čije projekte finansira Općina Centar. Oni će za svoje aktivnosti, radionice, predavanja, seminare moći besplatno koristiti prostorije u Društvenom centru. Predstavnici Udruženja „Oaza“ već dva puta sedmično koriste prostorije ovog Centra, izjavila je Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar.

 

Današnjoj primopredaji knjiga također je prisustvovala i Selma Piljević iz Službe za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu, općinska služba koja upravlja Društvenim centrom.

13.05.2024.
NA OBJEKTIMA JAVNOG I KOLEKTIVNOG STANOVANJA
Započelo uklanjanje grafita sa fasada i javnih površina u Centru
13.05.2024.
OPĆINA CENTAR OBEZBIJEDILA 37.000 KM
Utrošena sredstva za prijevoz predškolaca sa invaliditetom
13.05.2024.
IZDVOJENO 5.000 MARAKA
Općina Centar finansijski podržala Atletski savez BiH
Više vijesti