Obilježen prvi Dan Osnovne škole „Šip“

Učenici, nastavnici i uposlenici Osnovne škole „Šip“ jučer su na svečan način obilježili prvi Dan škole.

Da podsjetimo, 1. novembra 2021. godine u novoizgrađenoj Osnovnoj školi „Šip“ oglasilo se prvo školsko zvono, a 90 učenika počelo je pohađati nastavu.

 

Priredbi, koju su posebnim angažmanom i zalaganjem pripremili učenici i nastavnici škole, prisustvovali su općinski načelnik Srđan Mandić, kantonalna ministrica odgoja i obrazovanja Naida Hota-Muminović, dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Marijana Podrug Arapović, vijećnici Samir Fazlić, Alen Girt, Hidajet Porić, Biljana Lazarević, Željko Majstorović, Lejla Khattab, i Jasmin Šljivo, te pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

 

Nihada Ugljanin, v.d. direktorice škole ukratko je predstavila jednogodišnji rad škole.

 

-Puno je izazova sa kojima smo se suočavali tokom proteklog perioda. Put do otvaranja škole je bio trnovit, ali zajedničkim naporima uspjeli smo prevazići sve teškoće. Koristim priliku da se zahvalim svima koji su dali nesebičan doprinos i podršku u radu škole, istakla je Ugljanin.

 

Načelnik Mandić istakao je trajno opredjeljenje Opštine Centar da snažno podržava obrazovni sistem.

 

-Moram naglasiti da je 1. novembar 2021. godine bio jedan od meni najdražih dana u poslu kojim se bavim. Tada je u ovu školu upisano 90 učenika, a danas, godinu dana poslije, školu pohađa 260 učenika. Sa Vladom Kantona Sarajevo smo udružili sredstva, i projekat izgradnje škole označili kao strateški projekat u prošloj godini. Bilo je mnogo problema, ali danas svjedočimo da je naša misija uspjela. Ponosni smo na ovu školu, i na sve škole na području naše lokalne zajednice. Iako obrazovanje nije u direktnoj nadležnosti jedinica lokalne samouprave, Opština Centar izdvaja značajna sredstva za podršku obrazovnom procesu jer svjesni smo važnosti i značaja koje obrazovanje ima ne samo za našu opštinu, nego za našu državu. U nama ćete uvijek imati partnera, poručio je Mandić.

 

Ovom prilikom, između ostalih, dodijeljene su zahvalnice za nesebičan doprinos i podršku u radu škole načelniku Mandiću, ministrici Hota-Muminović i pomoćnici Dizdarević.

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti