PROJEKAT POBOLJŠANJA USLOVA ŽIVOTA OSOBA SA INVALIDITETOM

Započelo označavanje parking mjesta za osobe sa invaliditetom

Na inicijativu sugrađana za poboljšanje uslova života osobama sa invaliditetom načelnik Općine Centar Srđan Mandić je izdao nalog za pokretanje procedure za realizaciju projekta označavanja parking mjesta za potrebe osoba sa invaliditetom.

S tim u vezi, Služba za stambene i komunalne poslove Općine Centar je jučer započela sa realizacijom ovog projekta. Planirano je obilježavanje 19 mjesta za parkiranje na sedam lokacija u Centru. Prvobitno će se obilježavati parking mjesta sa plavom i žutom bojom nakon čega slijedi postavljanje vertikalnih saobraćajnih znakova za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom.

 

Na području Mjesne zajednice „Koševo II“ u Ulici Patriotske lige kod broja 38 biće ocrtana dva nova parking mjesta, dok će u Ulici Branilaca Šipa (Mjesna zajednica „Šip“) između brojeva 3 i 11 biti urađena obnova horizontalne signalizacije na 11 postojećih parking mjesta namijenjenim osobama sa invaliditetom. U ovoj ulici kod broja 13a biće označeno novo parking mjesto. U Bolničkoj ulici (MZ „Park-Višnjik“) kod broja 8 planirano je obnavljanje horizontalne signalizacije na dva postojeća mjesta za parkiranje sa novom vertikalnom signalizacijom. Na području MZ „Mejtaš-Bjelave“ u Ulici Bjelave kod broja 113 biće ocrtano jedno novo parking mjesto, kao i u ulicama Hadži-Idrizova kod broja 20 (MZ „Džidžikovac-Koševo I) i Braće Begić broj 26 u MZ „Koševsko brdo“.

 

Projekat ocrtavanja parking mjesta za osobe sa invaliditetom, čiji završetak se očekuje do kraja sedmice, finansira Općina Centar.

25.04.2024.
ODRŽANA 39. REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA CENTAR
Usvojene izmjene Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Centar za 2024.
25.04.2024.
OPĆINA CENTAR FINANSIRALA RENOVIRANJE SA 66.236 KM
Počela rekonstrukcija Otvorene scene Obala
Više vijesti