OBNOVLJENA I VODOVODNA I KANALIZACIONA MREŽA

U toku izgradnja stepeništa u Ulici Ludviga Kube

Nakon što su okončani radovi na sanaciji vodovodne i separatne kanalizacione mreže u Ulici Ludviga Kube radnici građevinske firme „Sela“ započeli su radove na sanaciji stepeništa.

 

Da podsjetimo, Općina Centar finansirala je radove na rekonstrukciji vodovodne i separatne kanalizacione mreže u iznosu od 112.496 KM. U okviru projekta sanacije vodovodne i kanalizacione mreže duž ove ulice završena je zamjena 150 metara kanalizacionih cijevi. Zemljane radove je izvodila građevinske firma „Bucomerc“ iz Kiseljaka, dok je za montažu kao i nadzor bilo zaduženo KJKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

Nakon okončanja rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže pristupilo se sanaciji 150 metara ulice i stepeništa. Sredstva za sanaciju ulice i stepeništa su obezbijeđena u budžetu Općine Centar i to 120.443 KM za sanaciju dijela ulice, te 198.560 KM za sanaciju stepenište.

 

Realizacija ovog projekta započela je na osnovu prijedloga i zahtjeva građana koji su u više navrata isticali probleme zbog lošeg stanja stepeništa, ali i lošeg stanja vodovodne i kanalizacione mreže.

 

-Okončanjem radova stanovnici ovog dijela naselja će dobiti novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu, te potpuno novo, moderno i funkcionalno stepenište. Naš prioritet je rješavati zahtjeve naših građana i omogućiti im ugodniji životni ambijent, kazao je načelnik Srđan  Mandić prilikom nedavnog obilaska gradilišta.

 

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti