NAČELNIK MANDIĆ POSJETIO GORAŽDE

Otvorena prva Regionalna Javna kuhinja i pekara za Istočnu Bosnu

Općinski načelnik Srđan Mandić danas je posjetio grad Goražde gdje je prisustvovao obilježavanju 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, ali i otvaranju prve Regionalne Javne kuhinje i pekare za Istočnu Bosnu.

 

Naime grad Goražde i Humanitarna organizacija „Merhamet“ obratili su se Općini Centar sa zahtjevom za finansijsku pomoć radi završetka radova i otvorenja prve javne kuhinje u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Iz budžeta Općine Centar za ovu namjenu izdvojeno je preko 18 hiljada KM, a zaključak o dodjeli navedenih sredstava danas je načelnik Mandić uručio gradonačelniku Goražda Ernestu Imamoviću.

 

Pored socijalno ugroženog stanovništva ove općine, Regionalna kuhinja i pekara bit će na usluzi i za oko 2.620  bošnjačkih povratnika sa područja Višegrada, Rogatice, Čajniča, Istočnog Goražda i Foče.

 

Načelnik Mandić je izrazio zadovoljstvo što Općina Centar ima mogućnost i pomaže općinama i gradovima kojima je to potrebno.

 

- Zadovoljstvo mi je da sam danas u Goraždu. Raduje me da smo bili u prilici da pozitivno odgovorimo na zahtjev grada Goražda i Humanitarne organizacije „Merhamet“. Kao centralna gradska općina sa najvećim budžetom osjećamo obavezu i odgovornost, ali i želju da pomognemo onim lokalnim zajednicama kojima je pomoć potrebna. Stojimo na raspolaganju i građanima i administraciji Grada Goražda i radujemo se budućoj saradnji i realizaciji zajedničkih projekata, poručio je Mandić.

 

Imamović se zahvalio Općini Centar i načelniku Mandiću naglasivši da je ovo nastavak uspješne saradnje dvije lokalne zajednice.

 

 -Općina Centar kao izuzetno razvijena lokalna zajednica u proteklom periodu pomagala je Gradu Goraždu, a vjerujem da će takva praksa biti nastavljena, budući da je naš budžet izuzetno mali, a veliki su zahtjevi pred nama, pojasnio je Imamović.

 

Općina Centar je i u toku prošle godine izdvojila 30.000 KM gradu Goraždu za opremanje formiranih službi zaštite i spašavanja.

 

U okviru posjete Goraždu, načelnik Mandić prisustvovao je i obilježavanju 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine. U okviru obilježavanja ovog značajnog datuma Mandić je položio cvijeće na spomen obilježje pripadnicima MUP-a, te prisustvovao svečanoj akademiji u velikoj sali Centra za kulturu Goražde.

 

13.05.2024.
NA OBJEKTIMA JAVNOG I KOLEKTIVNOG STANOVANJA
Započelo uklanjanje grafita sa fasada i javnih površina u Centru
13.05.2024.
OPĆINA CENTAR OBEZBIJEDILA 37.000 KM
Utrošena sredstva za prijevoz predškolaca sa invaliditetom
13.05.2024.
IZDVOJENO 5.000 MARAKA
Općina Centar finansijski podržala Atletski savez BiH
Više vijesti