ULICA ALEKSANDRA PUŠKINA

U toku pripreme za asfaltiranje dijela ulice

Nakon što je okončan projekat rekonstrukcije vodovodne i separatne kanalizacione mreže u dijelu Ulice Aleksandra Puškina, za šta je iz općinskog budžeta izdvojen iznos od 164.825 KM, krajem protekle sedmice radnici građevinske firme „Bucomerc“ iz Kiseljaka su započeli sa pripremnim radovima za asfaltiranje ovog dijela saobraćajnice koja administrativno pripada području Mjesne zajednice „Pionirska dolina“.

 

U toku su radovi na postavljanju i mašinskom ravnanju postojeće podloge, i ugradnji novih betonskih ivičnjaka, nakon čega slijedi asfaltiranje dijela saobraćajnice.

 

Finansijer projekta je također Općina Centar iz čijeg budžeta je izdvojen iznos od 72.540 KM. Za nadzor projekta je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

Realizacija projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže je okončana na osnovu sporazuma koji je općinski načelnik Srđan Mandić potpisao sa Rusmirom Salićem, direktorom Kantonalnog javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“. Glavni projekat, kao preduslov za realizaciju obnove kanalizacione mreže, obezbijedila je Služba za stambene i komunalne poslove Općine Centar.

 

Kroz realizaciju projekta također je riješena odvodnja površinskih voda ugradnjom slivničkih kaca raznih profila. Kako nalažu građevinske norme na kraju radova je urađen elaborat sa geodetskim snimkom nove kanalizacione mreže.  

 

 

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti