STAMBENO ZBRINJAVANJE INTERNO RASELJENIH PORODICA I PORODICA U STANJU SOCIJALNE POTREBE

Općina Centar sa 400.000 maraka sufinansira vanjsko uređenje objekta

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić i v.d. direktorice Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilisane borce i prognane osobe Lejla Khattab potpisali su danas ugovor o dodjeli granta u iznosu od 400.000 maraka. Potpisivanju ugovor prisustvovala je i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović.

Navedena novčana sredstva Općina Centar obezbijedila je u budžetu za 2022. godinu  za sufinansiranje izvođenja radova na vanjskom uređenju objekta kolektivnog stanovanja za trajno zbrinjavanje interno raseljenih porodica i porodica u stanju socijalne potrebe.

Izgradnju objekta finansira Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, dok je implementator projekta Fond Kantona.

Objekat u kojem se nalaze 24 stambene jedinice i dva poslovna prostora je izgrađen, a preostaje još vanjsko uređenje.

Općina Centar, kao partner u ovom projektu, učestvuje u monitoringu njegove implementacije. Općina će također  formirati Komisiju za tehnički prijem izvedenih radova, izdati upotrebnu dozvolu za predmetni objekat, izvršiti etažiranje novoizgrađenog objekta i snositi pripadajuće troškove navedenog.

Načelnik Mandić je prilikom potpisivanja ugovora naglasio da Općina Centar podržava projekte koji imaju za cilj trajno zbrinjavanje interno raseljenih porodica i porodica u stanju socijalne potrebe.

-Raduje me da smo bili u prilici da izdvojimo novčana sredstva i da se projekat izgradnje objekta kolektivnog stanovanja za trajno zbrinjavanje interno raseljenih porodica i porodica u stanju socijalne potrebe u cjelosti implementira, poručio je Mandić.

14.05.2024.
„NEPOVRATNA DIGITALIZACIJA DRUŠTVA – TEHNOKULTURA“
Općina Centar podržala održavanje međunarodne konferencije
14.05.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Nabavka ruksaka i školskog pribora za prvačiće sa Centra
Više vijesti