KRANJČEVIĆEVA ULICA – II FAZA

Napreduju radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže

Od početka realizacije projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Kranjčevićeva na potezu od Ulice Halida Kajtaza do Ulice Fra Anđela Zvizdovića, koja je započela 17. novembra ove godine, radovi teku planiranom dinamikom.

Kako je objasnio nadzornik radova građevinske firme „Mibral“, zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama u ovo dobra godine, te činjenici da su u toku radovi duž trotoara i nema ometanja prometa motornih vozila, do sada su uspjeli okončati polovinu posla oko postavljanja nove vodovodne mreže koja je krenula od raskrsnice sa Ulicom Halida Kajtaza. Nakon ovoga planiran je početak radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže sa druge strane saobraćajnice.

 

Realizacijom ovog projekta biće položeno 828 metara novog vodovodnog cjevovoda, čime će se znatno smanjiti gubici na vodovodnoj mreži na Marijin dvoru, te nove kanalizacione infrastrukture u dužini 150 metara.

 

Projekat u vrijednosti 782.307 KM finansiraju Općina Centar Sarajevo i Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša. Implementator je Kantonalno javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“,  a za nadzor projekta zadužen je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

 

Radovi na realizaciji druge faze ovog projekta su započeli na osnovu sporazuma o zajedničkom učešću u realizaciji projekata vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Belma Barlov.

 

Općina Centar je za realizaciju prve faze rekonstrukcije Kranjčevićeve ulice, na dijelu između ulica Alipašina i Fra Anđela Zvizdovića u dužini od oko 460 metara izdvojila 517.300 KM.

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti