ULICA ALEKSANDRA PUŠKINA

Okončan projekat asfaltiranja i izgradnje nove kanalizacione mreže

Sredinom ove sedmice radnici građevinske firme „Bucomerc“ iz Kiseljaka okončali su radove na asfaltiranju dionice u Ulici Aleksandra Puškina, čime je zvanično okončan projekat rekonstrukcije separatne kanalizacione mreže i uređenja ovog dijela saobraćajnice koja administrativno pripada području Mjesne zajednice „Pionirska dolina“.

Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama okončani su radovi u planiranom roku na dionici od 160 metara što podrazumijeva postavljanje odgovarajuće podloge i novih  betonskih ivičnjaka sa obje strane saobraćajnice, te ugradnju linijskih rešetki za adekvatnu odvodnju površinskih voda koje su najčešći uzrok propadanja kolovozne konstrukcije, prije postavljanja novog asfalta.

Za realizaciju ovog projekta iz budžeta Općine Centar izdvojen je iznos od 72.540 KM.Radovima na uređenju saobraćajnice, na osnovu sporazuma koji je općinski načelnik Srđan Mandić potpisao sa Rusmirom Salićem, direktorom Kantonalnog javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, prethodila je rekonstrukcija  separatne kanalizacione mreže. Glavni projekat obezbijedila je Služba za stambene i komunalne poslove Općine Centar.

Kroz realizaciju ovog projekta riješena je odvodnja površinskih voda ugradnjom slivničkih kaca raznih profila. Kako nalažu građevinske norme na kraju radova je urađen  elaborat sa geodetskim snimkom nove kanalizacione mreže. Vrijednost navedenih radova je 164.825 KM, sredstva koja su također obezbijeđena u općinskom budžetu.

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti