OPĆINA IZDVOJILA 36.361 KM

Napreduju radovi na sanaciji stepeništa u Ulici Muhameda Hadžijahića

U toku je realizacija sanacije stepeništa u Ulici Muhameda Hadžijahića 53, 55 i 57 koji je planiran budžetom za prethodnu godinu na osnovu prijedloga i zahtjeva građana za poboljšanje infrastrukture unutar njihovih naselja.
Napreduju radovi na sanaciji stepeništa u Ulici Muhameda Hadžijahića

 

Tokom radova u proteklom periodu uklonjeno je staro oštećeno stepenište nakon čega je urađeno nasipanje i nabijanje tampona prije izgradnje novog armirano-betonskog stepeništa. Također, planirana je ugradnja betonskih ivičnjaka, kao i kulir betonskih ploča, te postavljanje nove rukohvatne ograde koja će biti od velike pomoći u svakodnevnoj komunikaciji posebno starijim osoba tokom zimskih mjeseci.

 

Općina Centar kroz realizaciju projekata sanacije i rekonstrukcije stepeništa i pristupnih staza stanovnicima centralne gradske općine nastoji olakšati pristup domovima.

 

Radove izvode radnici građevinske firme „Sela“, a projekat sanacije u cijelosti finansira Općina Centar u iznosu od 36.361 KM.

 

Budžetom Općine Centar za ovu godinu za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 1.875.000 KM.