ULICA LUDVIGA KUBE

Započelo postavljanje rukohvatne ograde na novom stepeništu

Radnici građevinske firme „Sela“ započeli su radova na postavljanju zaštitne rukohvatne ograde na novoizgrađenom stepeništu u Ulici Ludviga Kube.
Započelo postavljanje rukohvatne ograde na novom stepeništu

Da podsjetimo, Općina Centar prije početka izgradnje stepeništa finansirala je radove na rekonstrukciji vodovodne i separatne kanalizacione mreže u iznosu od 112.496 KM. U okviru projekta sanacije vodovodne i kanalizacione mreže duž ove ulice završena je zamjena 150 metara kanalizacionih cijevi. Zemljane radove je izvodila građevinske firma „Bucomerc“ iz Kiseljaka, dok je za montažu kao i nadzor bilo zaduženo KJKP „Vodovod i kanalizacija“.

Nakon okončanja rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže pristupilo se sanaciji 150 metara ulice i stepeništa. Sredstva za sanaciju ulice i stepeništa su obezbijeđena u budžetu Općine Centar i to 120.443 KM za sanaciju dijela ulice, te 198.560 KM za sanaciju stepenište.

Realizacija ovog projekta započela je na osnovu prijedloga i zahtjeva građana koji su u više navrata isticali probleme zbog lošeg stanja stepeništa, ali i lošeg stanja vodovodne i kanalizacione mreže.

Nakon završetka radova na postavljanju rukohvatne ograde uslijedit će postavljanje kamenih ploča na betonirana gazišta stepeništa čime će projekat izgradnje novog stepeništa biti okončan, a stanovnici ovog dijela naselja će, uz novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu, dobiti potpuno novo, moderno i funkcionalno stepenište.