DIGITALIZACIJA USLUGA - U FUNKCIJI VIBER CHATBOT APLIKACIJA

E-matičar – Online zahtjevi za izvode iz matičnih knjiga

U cilju omogućavanja bržeg i efikasnijeg pružanja usluga i povećanja zadovoljstva korisnika podsjećamo da je Općina Centar u rad pustila Viber ChatBot aplikaciju koja predstavlja još jedan iskorak u digitalizaciji usluga Općine Centar kao i uvođenju servisa E-matičar za sve građane Općine.
E-matičar – Online zahtjevi za izvode iz matičnih knjiga

Putem aplikacije građani mogu podnijeti zahtjev za izdavanje izvoda i uvjerenja iz matičnih knjiga i njihovo preuzimanje, dobiti informacije o stanju predmeta koji se vodi u Općini, te informacije o općinskim službama.

Građani naručene izvode iz matičnih knjiga mogu preuzeti u šalter sali Općine Centar (šalter broj 1) svaki radni dan u vremenu od 7,30 do 17 sati. 

Ideja o uvođenju Chatbot aplikacije potekla je iz želje da se građanima olakša put do usluga koje pruža Općina. Trenutno se intenzivno radi na stvaranju pretpostavki za elektronsko plaćanje administrativne takse i poštarine što će omogućiti da se izvodi iz matičnih knjiga šalju na adrese podnosilaca zahtjeva.

Korištenje aplikacije je jednostavno, a na kraju podnošenja zahtjeva aplikacija će podnosioca zahtjeva obavijestiti o terminu od kojeg će traženi dokument biti dostupan za preuzimanje.

Link za pristup aplikaciji: https://chats.viber.com/centar-sarajevo 

18.04.2024.
MOLBA GRAĐANA ZA RJEŠAVANJE PROBLEMA PARKING MJESTA
Načelnik Mandić obišao područje MZ „Park-Višnjik“
18.04.2024.
DANI OPĆINE CENTAR OD 2. DO. 9. MAJA
Obilježavanje najznačajnijeg datuma u novijoj historiji Općine Centar
18.04.2024.
ZA SUFINANSIRANJE TROŠKOVA EKSKURZIJE IZDVOJENO 15.000 KM
Zatvoren javni poziv za dodjelu sredstava
Više vijesti