Započela obnova dječijeg igrališta na uglu ulica Mehmeda Spahe i Dalmatinska

U okviru globalnog projekta „Varta Loves“ kojeg brend Varta provodi u više od 70 zemalja svijeta, danas su započeli radovi na obnovi dječijeg igrališta smještenog na uglu ulica Mehmeda Spahe i Dalmatinska.

Brend Varta u Bosni i Hercegovini u sklopu globalnog projekta „Varta Loves“ u decembru 2022. godine pokrenuo je kampanju koja za cilj ima uljepšati djetinjstvo mališanima.

Kampanja „Varta Loves Creatives“ je osmišljena tako da se pomenuti brend odriče dijela zarade od prodanih baterija i taj novac iskoristi za obnovu jednog dotrajalog igrališta u Bosni i Hercegovini, kako bi djeca dobila ljepše mjesto na kojem će kvalitetnije provoditi svoje vrijeme. Svi zainteresovani kupci na ovaj način mogu učestvovati u ovoj kampanji kupovinom Vartinih proizvoda u prodavnicama Konzum i Mercator, objektima Duhanprometa i na G-Petrol pumpama do 31. marta 2023. godine čime direktno pomažu obnovu dječijih igrališta. 

-Kampanja traje od decembra prošle do kraja marta ove godine i moramo istaći da je zaista bio dobar odziv građana. Za obnovu smo izabrali igralište koje se nalazi u ulici Mehmeda Spahe, na području općine Centar Sarajevo, koje je dostupno velikom broju mališana. Naši partneri u ovom projektu su Konzum, Mercator, humanitarna organizacija Pomozi.ba, te kompanije Mibral i Flex Invest, koje su nam pomogle da ostvarimo našu želju da uradimo nešto korisno za naše najmlađe i obezbijedimo im sigurno i lijepo mjesto na kojem će stvarati nove uzbudljive uspomene. Zahvalnost na podršci u projektu dugujemo i Općini Centar Sarajevo, istakao je brand manager Varte Adis Hrbat naglasivši da bi obnova navedenog igrališta trebala biti završena do kraja aprila ove godine.

 

19.04.2024.
OPĆINA CENTAR I KANTON SARAJEVO OBEZBIJEDILI MILION KM
Izmještanje dijela kanalizacione mreže na Šipu za Prvu transverzalu
19.04.2024.
URBACT PROJEKAT „C4TALENT“
Održan sastanak u cilju kreiranja lokalnog akcionog plana
19.04.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Proširenje sistema video nadzora na području MZ „Crni vrh-Gorica“
Više vijesti