ULICA MUHAMEDA HADŽIJAHIĆA

Napreduju radovi na izgradnji novog igrališta

Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo tokom dana će završiti betonske radove na izgradnji nove plohe za ciciban igralište za mališane u Ulici Muhameda Hadžijahića na Koševskom brdu.

Općina Centar je finansijer ovog projekta u iznosu od 53.940 KM. Kako je objasnio Sanjin Hasanbegović iz Službe za prostorno uređenje i investicije Općine Centar naručene sprave za bezbrižnu igru mališana su već dopremljene i spremne za postavljanje na novo igralište. -U narednoj fazi ovog projekta je planirana ugradnja nove zaštitne ograde oko igrališta, te gumene zaštitne podloge za sigurnu igru mališana. Radnici angažovane firme će nakon toga postaviti dječiji mobilijar koji ispunjava stroge evropske standarde za bezbrižnu igru najmlađih. Ukoliko dozvole povoljne vremenske prilike izgradnju ovog ciciban igralište možemo završiti za dvije sedmice, kazao je Hasanbegović.

 

Projektom izgradnje ciciban igrališta je također planirano postavljanje novog parkovskog mobilijara koji čine klupe i kante za otpatke, kao i nove ploče oko igrališta za bolju odvodnju površinskih voda, te nova rasvjeta zbog povećanja sigurnosti. 

 

Realizacija ovog projekta predstavlja jedan u nizu projekata namijenjenih našim najmlađima sa ciljem stvaranja ugodnijeg ambijenta življenja.

19.04.2024.
OPĆINA CENTAR I KANTON SARAJEVO OBEZBIJEDILI MILION KM
Izmještanje dijela kanalizacione mreže na Šipu za Prvu transverzalu
19.04.2024.
URBACT PROJEKAT „C4TALENT“
Održan sastanak u cilju kreiranja lokalnog akcionog plana
19.04.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Proširenje sistema video nadzora na području MZ „Crni vrh-Gorica“
Više vijesti