APEL GRAĐANIMA DA ČUVAJU PARKOVSKI MOBILIJAR

Novi dječiji mobilijar i ambijentalna rasvjeta u Parku Jelena Vitas

Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo u okviru projekta redovnog održavanja igrališta na području općine Centar tokom proteklih nekoliko dana postavili su novi dječiji mobilijar i ambijentalnu rasvjetu u Park Jelena Vitas, na uglu ulica Branilaca Sarajeva i Ćemaluša.

Općina Centar u budžetu obezbjeđuje značajna finansijska sredstva za izgradnju i održavanje sportskih ploha, dječijih i ciciban igrališta, a kako bi građanima, posebno mladima, obezbijedila što ugodniji životni ambijent.

Nažalost, uređene javne površine i igrališta nerijetko su izložena devastiranju i uništavanju, a česte su i pojave otuđivanja dijelova parkovskog mobilijara.

Posljednjih godinu dana svjedoci smo devastacije mobilijara u novoizgrađenom Parku Jelena Vitas, na uglu ulica Branilaca Sarajeva i Ćemaluša, kao prvog inkluzivnog parka na području općine Centar.

Naime, nepoznati počinioci polomili su rasvjetna tijela koja su mališanima omogućavala igru u noćnim satima ali i oštetili dječiji mobilijar.

Podsjećamo, izgradnju parka zajedničkim sredstvima u iznosu od 190.000 maraka finansirali su Općina Centar, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Svaki vid nastojanja da se prvobitno stanje igrališta zadrži, kako bi se djeca kroz igru osjećala ugodno i sigurno, unište nesavjesni pojedinci kojima, očito, uništavanje prostora za sport, igru i rekreaciju predstavlja zabavu.

Općina Centar upućuje apel svim građanima da se odgovorno i savjesno odnose prema uređenim javnim površinama na kojima najveći dio vremena provode najmlađi stanovnici.

28.03.2024.
NASTAVAK 37. I REDOVNA 38. SJEDNICA
Usvojen Regulacioni plan „Podgaj-Tekija“
28.03.2024.
ŽRTVE USTAŠKOG TERORA
Obilježena godišnjica smaknuća 55 antifašista
28.03.2024.
U PREPUNOJ VELIKOJ SALI OPĆINE CENTAR
Održana prva javna rasprava o Nacrtu urbanističkog plana Centar
Više vijesti