PODRŠKA ZA PODUZETNIKE

U srijedu Help Desk sesija – „Imate pitanja za advokata i računovođu, dođite po odgovore“

Općina Centar Sarajevo, u partnerskom djelovanju sa Općinom Novo Sarajevo, Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalnim univerzitetom BURCH, Udruženjem BIT ALLIANCE Sarajevo, Advokatom Sabinom Čelik iz Sarajeva i Knjigovodstvenim biroom AssetFin d.o.o., provodi aktivnosti projekta „LEADER: Local Economy Activation – Development through Entrepreneurship Recovery/LIDER: Aktiviranje lokalne privrede - Razvoj kroz oporavak preduzetništva“. Jedna od aktivnosti bila je i raspisivanje javnog poziva „Pokreni svoj kreativni ili ICT biznis“.
U srijedu Help Desk sesija – „Imate pitanja za advokata i računovođu, dođite po odgovore“

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Centar i Novo Sarajevo organizuju sljedeću Help Desk sesiju pod nazivom „Imate pitanja za advokata i računovođu, dođite po odgovore“, koja će biti održana u srijedu 31. maja sa početkom u 16 sati u Centru za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo, ulica Avde Jabučice.

Na ovoj Help Desk sesiji prisutni će imati priliku dobiti odgovore vezane za pravnu i računovodstvenu podršku tokom registracije biznisa, fiskalizaciju i PDV registraciju, autorska prava, poslovne knjige, prijavu poreza na dohodak, ukupne troškove i slično. 

Učesnici Help Desk sesije mogu biti pravne osobe definisane kao mikro i mali poduzetnici sa sjedištem na području Kantona Sarajevo ili fizičke osobe sa namjerom osnivanja mikro ili malog preduzeća sa sjedištem u Kantonu Sarajevo.

Svoje učešće na Help Desk sesiji možete potvrditi popunjavanjem formulara za prijavu putem sljedećeg linka: https://forms.gle/GvGyFnyicLE4NBdcA. Također, organizatori navode da na formularu za prijavu učesnici navedu specifična pitanja kako bi se voditeljice sesije mogle pravovremeno pripremiti za davanje adekvatnih informacija.

Projekat  se realizuje u okviru programa EU4BusinessRecovery koji finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a zajednički realizuju Međunarodna organizacija rada (MOR), Društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projektom LEADER nastoji se unaprijediti nivo poduzetničkog angažmana u Kantonu Sarajevo, sa posebnim fokusom na visoko profitne biznise u oblastima ICT i kreativnih industrija. 

22.04.2024.
POVODOM DANA PLANETE ZEMLJE
Očišćena okolina Osnovne škole „Šip“
22.04.2024.
U SKLOPU PROJEKTA „URBANA POLJOPRIVREDA“
Održana završna manifestacija
Više vijesti