OPĆINA IZDVOJILA 55.000 MARAKA

Odobrena sredstva za opremanje STEAM kabineta

Jučer je u prostorijama Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ na Koševskom brdu, tokom manifestacije obilježavanja 58. godina od osnivanja ove školske ustanove, upriličeno potpisivanje ugovora o realizaciji sredstava za obnovu i opremanje STEAM kabineta.

U ime Općine Centar, iz čijeg ovogodišnjeg budžeta će biti izdvojen iznos od 55.000 KM za pomenutu namjenu, ugovor je potpisao načelnik Srđan Mandić koji je ovom prilikom naglasio značaj podrške obrazovanju. 

–Prošle godine smo pomogli sanaciju mokrih čvorova, a obezbijedit ćemo i finansijska sredstva za obnovu kotlovnice u ovoj školi. U našim nastojanjima da poboljšamo stanje u školama imamo veliku podršku Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo. Uspostavom STEAM laboratorija mladi će imati potpuno novi inovativni pristup učenju, što će im itekako dobro doći u nastavku školovanja. Opština Centar je u budžetu za ovu godinu za unapređenje odgojno-obrazovnog procesa izdvojila preko 2 miliona maraka, jer investiranje u obrazovni proces je najbolja investicija. Želimo našoj djeci omogućiti što kvalitetnije uslove za odgoj i obrazovanje, kazao je načelnik Mandić.

U ime Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ ugovor je potpisao direktor Adin Begić koji se zahvalio Općini Centar na sveukupnoj podršci ovoj obrazovnoj ustanovi.

–STEAM kabinet ima savremeni inovativni pristup učenju koji kombinuje nauku i umjetnost sa informatikom. Ova škola će biti prva u Kantonu Sarajevo koja će dobiti ovakav kabinet koji će omogućiti našim učenicima da se bave istraživačkim pristupom učenju što će im pomoći u daljnjem nastavku rada i školovanja. Veliku podršku u realizaciji ovog projekta smo imali od nastavnika škole i roditelja učenika koji su otvoreno podržali nove ideje i na čemu smo im neizmjerno zahvalni, objasnila je dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Marijana Podrug-Arapović. 

U povodu 58. rođendana ove škole nastavnici su zajedno sa učenicima pripremili prigodan kulturno-umjetnički program za sve prisutne. Na kraju programa direktor škole Adin Begić je najzaslužnijim pojedincima i službama uručio zahvalnice za neizmjernu podršku radu i razvoju škole. Među dobitnicima su, između ostalih, načelnik Mandić, dopredsjedavajuća Podrug-Arapović i Služba za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar u čije ime je zahvalnicu preuzela Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika. 

19.04.2024.
OPĆINA CENTAR I KANTON SARAJEVO OBEZBIJEDILI MILION KM
Izmještanje dijela kanalizacione mreže na Šipu za Prvu transverzalu
19.04.2024.
URBACT PROJEKAT „C4TALENT“
Održan sastanak u cilju kreiranja lokalnog akcionog plana
19.04.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Proširenje sistema video nadzora na području MZ „Crni vrh-Gorica“
Više vijesti