OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA

Započeli radovi na sanaciji putne komunikacije na Gornjoj Slatini

Početkom ove sedmice radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka započeli su radove na sanaciji putne komunikacije koja povezuje Gornju Slatinu (Mjesna zajednica „Betanija“) i Kobilju Glavu.

Vrijednost radova iznosi 200.698 KM, a finansijska sredstva su obezbijeđena u budžetu Općine Centar za ovu godinu. Za nadzor projekta je angažovana firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo. 

 

Na ovoj dionici, dužine od gotovo 560 metara, prvo će biti urađeno mašinsko uklanjanje starog oštećenog asfalta i postavljanje nove tamponske podloge. Projektom je predviđeno postavljanje novih betonskih ivičnjka, a prije postavljanja dva nova sloja asfalta biće urađena nivelacija postojećih šahtova i šibera. Na kraju projekta će biti urađeno ocrtavanje horizontalne i postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije.

 

Okončanje projekta sanacije saobraćajnice najviše zavisi od vremenskih prilika, ali je projektom planiran rok do kraja narednog mjeseca. 

 

Navedeni radovi su započeti na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor firme „Grakop“ Senad Sejdić. 

 

Općina Centar Sarajevo u svojstvu nadležnog upravitelja svake godine ulaže značajna finansijska sredstva u svrhu poboljšanja cestovne infrastrukture. Za rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove saobraćajne infrastrukture prema usvojenim planovima planirano je ukupno 7.372.000 maraka. Od tog iznosa, za sanaciju i rekonstrukciju ulica u nadležnosti Općine planirano je 4.440.000 KM, dok je za izgradnju nove saobraćajne infrastrukture planirano 2.782.000 maraka. Za postavljanje saobraćajne signalizacije izdvojeno je 150.000 KM.

19.04.2024.
OPĆINA CENTAR I KANTON SARAJEVO OBEZBIJEDILI MILION KM
Izmještanje dijela kanalizacione mreže na Šipu za Prvu transverzalu
19.04.2024.
URBACT PROJEKAT „C4TALENT“
Održan sastanak u cilju kreiranja lokalnog akcionog plana
19.04.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Proširenje sistema video nadzora na području MZ „Crni vrh-Gorica“
Više vijesti