ZA ČLANARINE U SPORTSKIM KLUBOVIMA IZDVOJENO 20.000 KM

Zatvoren javni poziv za dodjelu sredstava

Zatvoren je javni poziv za dodjelu sredstava iz granta za finansiranje/sufinansiranje članarina u sportskim klubovima djece i mladih sa područja općine Centar, koji je Općina Centar objavila putem nadležne Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport.
Zatvoren javni poziv za dodjelu sredstava

Novčana sredstva koja su obezbijeđena u ovogodišnjem budžetu Općine za ovu namjenu su utrošena.

U okviru javnog poziva u ovoj godini podržana su 43 korisnika za šta je utrošeno 20.000 KM.

U cilju podrške masovnog uključivanja djece i mladih u sportsko-rekreativne programe, a posebno kategorija koje dolaze iz socijalno ugroženih porodica, te stvaranja osnovnih pretpostavki za unapređenje finansijskih i materijalnih uslova za rekreativne aktivnosti, sportske pripreme i sportska takmičenja, donesena je Odluka o finansiranju/sufinansiranju članarina u sportskim klubovima djece i mladih sa područja općine Centar Sarajevo.

Članarine su odobrene za sudjelovanje u različitim sportovima, a najzastupljeniji su bili fudbal, hokej, karate, ritmička gimnastika, košarka, judo, borilački sportovi i ples.

Pravo prijavljivanja mogli su ostvariti državljani Bosne i Hercegovine starosne dobi od 7 do 15 godina koji imaju prebivalište na području općine Centar u trajanju od najmanje godinu dana do dana podnošenja zahtjeva,  čija ukupna primanja domaćinstva ne prelaze iznos od 1.200 KM, a aktivni su članovi sportskog kluba.

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti