POD POKROVITELJSTVOM OPĆINE CENTAR

Održane 15. Sportske igre ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo

U organizaciji Saveza ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo održane su 15. Sportske igre ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo. Trideset članova Udruženja ratnih vojnih invalida općine Centar svoje učešće u ovim igrama uzelo je u 9 sportskih disciplina: mali nogomet, sjedeća odbojka, streljaštvo, šah, boćanje, bacanje kugle, pikado, ribolov i stoni tenis.

Od učesnika sa Centra posebno se istakao Aljukić Sadat, koji je proglašen za najboljeg ribolovca. U ukupnom plasmanu, Udruženje ratnih vojnih invalida općine Centar osvojilo je treće mjesto.

Općina Centar Sarajevo je finansijski podržala učešće ratnih vojnih invalida na pomenutom sportskom takmičenju putem javnog poziva za finansiranje/sufinansiranje projekata udruženja boračke populacije a kroz projekat „Sportska takmičenja“ Udruženja ratnih vojnih invalida Općine Centar, sa iznosom od 2.700 KM.

Po završetku takmičarskog dijela, organizaovano je proglašenje najboljih ekipa i pojedinaca, kao i  dodjela  pehara, medalja i zahvalnica najboljim ekipama i pojedincima u svim disciplinama.

 

20.06.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić posjetio Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu „Seljo“
20.06.2024.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato crveno upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka
20.06.2024.
JU „CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO“
Jedinstvena radionica i predavanje o mangama
Više vijesti